This Apartment in Northern India Channels Faraway Beachside Living

Quaint curios, rustic finishes, and surprises all-around each and every corner completely transform a Gurugram apartment into a vision of beachside residing in breezy Goa, the faraway Indian state that stretches along the Arabian sea. Architects Navya Aggarwal and Simran Gawri made the living space, dining nook, and key bedroom of this two-bed room condominium on a limited 60-working day deadline by reducing structural interventions. They as a substitute compensated notice to the smallest of aspects: curtain ties and cushion addresses have been offered as much body weight as the tough furnishings, and the consequence is a household that is sprinkled with surprises at just about every change.

“The purchasers were being in Goa for very some time in the course of the lockdown,” clarifies Navya. “They mentioned it was always really breezy and their lodging have been laid out in open ground program. They wanted that mirrored in their permanent dwelling as well—something everyday and welcoming.” Since the condominium would also be home to the clients’ younger daughter and their little pet, they desired the design and style to be mess-helpful and catastrophe-proof.

All the furnishings is customized-developed and manufactured of ashwood, a material whose yellow tones blend very well into the vibrant, beachy palette of sea greens and minty blues. “You will also see a good deal of whites, and a ton of sandy shades,” says Navya. “There’s a whole lot of textures at engage in, but not a good deal of distinction inside any single piece.”

The centerpiece of the living room is an oversized espresso desk that anchors the seating arrangement. A couch sits throughout from the Television set, adjacent to a tailor made-intended bench with an open up-fluted doweled back again. “None of the furnishings pieces have been built to match specifically,” the architect claims, including that “it’s about choosing up factors that work well together and enhance each individual other.” On the wall, a sequence of clay faces from Clayzz increase a touch of whimsy to the house. A specialized niche in the corner was carved out to accommodate a tiny bar, finished in distressed white with a cornice accent. “All the tender furnishings, especially all the curtains, ended up retained as gentle and breezy as doable,” she provides. A macrame set up by O’strings Attached was personalized-built to reflect the colours that feature via the space.

To complement the tones of ashwood and cane, the condominium is adorned with tufted toss pillows and hand-crafted ceramics that bring a contact of playful softness to the earth-toned palette.

Vaibhav Bhatia. Art: Clayzz Formal.